Hoe krijg je een goede referentie?

 

Een veel gebruikte manier voor een eventuele nieuwe werkgever om jou te leren kennen is om referenties te vragen en deze mensen ook daadwerkelijk te gaan bellen. Dit geeft extra inzicht in wie jij bent en wat je kunt.

 

Eén zo’n telefoontje kan dus grote gevolgen hebben. En toch… sommige kandidaten lijken er wel héél makkelijk mee om te gaan. Alsof ze denken: ‘ach… zo’n referentie wordt toch niet zomaar nagetrokken’.
Als dat is wat jij ook denkt (of hoopt?), dan moet ik je teleurstellen. Steeds meer potentiële werkgevers trekken die referenties standaard na, tegenwoordig.

Bovendien kunnen ze ook echt doorslaggevend zijn. Zeker als de nieuwe werkgever nog twijfelt tussen jou en die andere kandidaat, of toch nog wat bedenkingen heeft bij jouw capaciteiten. Referenties kunnen dus enorm belangrijk zijn!

Wat is een referentie precies?

Referenties zijn een aanvulling op je cv. Ze geven een completer beeld van wie je bent als persoon, als collega en hoe je werkt. Een werkgever krijgt een goed beeld van hoe je in het verleden hebt gewerkt, wat jouw toegevoegde waarde was, welke rol je binnen een team speelde. Als je de waarheid hebt gesproken tijdens de eerdere gesprekken, dan zullen jouw referenties jouw verhaal bevestigen.

Drie tips om ervoor te zorgen dat je dit stuk goed aanpakt:

 

1: zorg ervoor dat je toestemming hebt gekregen

Geef nooit zomaar een naam door, maar zorg dat degene weet dát hij gebeld kan worden en waarover. Het mooiste is wanneer je ruimschoots voor het sollicitatiegesprek al hebt gecheckt of je iemand als referentie mag opgeven. Weet je zeker dat er een telefoontje in het verschiet zit, dan kun je eventueel nog even attenderen op jouw actuele sollicitatie-proces.
Op je cv kun je daarom het beste aangeven dat referenties op verzoek beschikbaar zijn. Wanneer je ze doorgeeft, geef dan aan wat hun naam, functie en relatie tot jou is. En vergeet dus niet die mensen in te lichten.

 

2: weet wat ze over jou gaan zeggen

Minstens zo belangrijk: check bij de referent altijd even wat hij/zij gaat zeggen over jou. Dit is de enige manier om waar nodig nog wat bij te sturen en bovendien kun je zo ook aangeven wat de belangrijke competenties/ervaringen zijn voor deze nieuwe baan.

Voor jouw ex-leidinggevende zal het ook altijd prettiger zijn om weten voor welke baan en welk bedrijf hij of zij jou aanbeveelt. Misschien heeft hij geen hoge pet op van jouw functioneren in een grote organisatie, maar wordt hij reuze enthousiast als hij hoort dat je solliciteert bij bedrijf X dat juist bekend staat om de kleinschaligheid en de informele sfeer. Een plek waar hij/zij jou dus helemaal ziet zitten!

 

3: weet wie je het beste kunt vragen

En dan de bottleneck: wie geef je wel op, en wie niet? Mijn voorkeur gaat altijd uit naar leidinggevenden. Zij kennen jou goed, kunnen iets zeggen over jouw skills en kunnen alles onderbouwen met voorbeelden.
Is het toch al een tijdje geleden dat je met de referentie hebt samengewerkt? Zorg ervoor dat je de draad weer oppakt voor je ze vraagt als referentie, in elk geval dat ze je stem weer even horen of je gezicht even zien. Zo versterk je ook gelijk je netwerk.

Betreft de baan jouw eerste baan direct na je studie? Vraag dan bv. jouw stagebegeleider en wellicht iemand waarmee je tijdens de studie heel nauw hebt samengewerkt.
Vraag liever geen vrienden of familie als referentie. Zij kunnen gezien worden als bevooroordeeld en bovendien is het maar de vraag of zij iets kunnen zeggen over hoe jij werkt.

Helder? Succes! En mocht het niets worden met deze sollicitatie, gebruik dan eventuele feedback over jezelf om van te leren.