LIFO®, de beste voorspeller van jouw gedrag!

Toff werkt met een vragenlijst die gedrags- en communicatiestijlen haarfijn blootlegt. Deze methode heet LIFO, wat staat voor Life Orientations. Het geeft inzicht in jouw gedrag onder zowel normale omstandigheden als ook onder stress en heeft zichzelf wereldwijd al voor langere tijd bewezen als zeer effectief.

LIFO® oordeelt niet

Met LIFO® kunnen we snel jouw sterke eigenschappen achterhalen. En wat daarbij mooi is, LIFO® is niet ‘normatief’: je kunt het niet goed of slecht doen! De uitkomst laat enkel en alleen zien welk gedrag en welke communicatiestijl jouw voorkeur heeft. Het geeft dus inzicht in jezelf, en dat sterkt je in je sollicitatieprocedure maar ook in het uitvoeren van je job.

Pas je in dit team?

Tegelijk is ook van de opdrachtgever bekend welk soort omgeving het is. Daardoor kunnen we met grotere zekerheid zeggen of jij past in die nieuwe omgeving, binnen dat team en bij de betreffende leidinggevende.

Geef jezelf dat streepje voor

De vragenlijst van LIFO® kan door Toff worden uitgewerkt in een uitvoerige profielbeschrijving die jou, en een HRM-manager of leidinggevende, veel inzicht geeft. Het kan jou precies dat streepje voor geven op een andere kandidaat!
Daarnaast zijn veel HRM-managers bekend met LIFO®. Aan een paar steekwoorden van Toff over het kleurprofiel van de kandidaat, kunnen zij al veel afleiden.

Wat zegt de LIFO® uitkomst jou?

Om een korte indruk te geven; LIFO® onderscheidt vier gedragsstijlen, oftewel kleuren. Elke kleur heeft zijn kracht en talent; elke kleur heeft ook een valkuil. Twee zijn er meer mensgericht, twee meer zakelijk en resultaatgericht. De drijfveren staan aan het eind (*) vermeld.

Groene (steungever):     mensgericht, loyaal, bescheiden, integer, hulpvaardig, wil uitblinken, coöperatief, idealistisch, beschouwend, gehoor gevend, ontvankelijk, vertrouwend (*normen en waarden).

Rode (beheerser):          resultaatgericht, sturend, krachtig, overredend, risico’s nemend, volhardend, afwisseling zoekend, urgentie uitstralend, snel, vol zelfvertrouwen, competitief (* actie).

Blauwe (behoudende):  resultaatgericht, analytisch, praktisch, grondig, oog voor detail, feitelijk, standvastig, gereserveerd, vasthoudend, rationeel, planmatig (*ratio).

Gele (gevend):              mensgericht, experimenterend, flexibel, geven & nemen, tactvol, jeugdig, sociaal vaardig, enthousiast, plooibaar, diplomatiek, inspirerend, levendig (*harmonie).

In welke situaties zet Toff Recruitment de LIFO®-methode in?

 1. Bij werving & selectie om meer inzicht te krijgen in iemands gedrag- en communicatiestijl. Dit zorgt ervoor dat de juiste persoon op de juiste plek komt;
 2. Bij teamontwikkeling en teambuilding om meer inzicht te krijgen in elkaars kwaliteiten zodat de onderlinge waardering toeneemt en je elkaars kwaliteiten doeltreffend kunt inzetten;
 3. Bij (field)- coaching om mensen inzicht te geven in hun eigen voorkeursstijl en in de voorkeursstijl van de klant en hoe daar mee om te gaan. Dit helpt jou je doelstellingen te bereiken op een manier die bij je past;
 4. Bij outplacement om mensen inzicht te geven in hun sterke kanten. Dit geeft meer zelfvertrouwen en verhoogt de kans op het snel vinden van een nieuwe passende baan.

De praktische voordelen van LIFO® op een rijtje:

 • LIFO® is niet normatief (geen goed of slecht)
 • LIFO® gaat uit van je kracht
 • LIFO® is makkelijk uit te leggen
 • LIFO® is direct toepasbaar
 • LIFO® kijkt zowel naar gewone als stressvolle situaties

Wil je los van een vacature of inschrijving al eens weten wat voor jou eigenlijk echt belangrijk is in je werk. Dan is een sessie ‘Ken Jezelf’ een echte aanrader voor je.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Of bekijk eerst wat de sessie nog meer inhoudt behalve LIFO®.

 • HanHan

  Toff (Thea) is een erg gedreven recruiter waarbij een goede match van twee kanten altijd voorop staat. Door haar jarenlange ervaring heeft ze een goede kijk op mensen ontwikkeld en kan ze putten uit een uitgebreid netwerk. Thea denkt goed mee met haar opdrachtgevers en is transparant over zowel de sterktes als de eventuele verbeterpunten van haar kandidaten.

  Ik kan Toff recruitment dan ook zeker aanbevelen.

 • GamzeGamze
  As a new-comer to the Netherlands, my journey of job searching was relatively challenging. Now, I fortunately ended up in a company with a solid culture where I work happily surrounded by an engaged and productive team. It all started with a call from Thea.
  What distinguishes my experience with Thea is her human-focussed yet proffesional style. She takes into account both employer's and employee's characteristics, preferences and conditions in order to find the best match. During the interviews you feel understood thanks to her genuine interest supported by in-depth questioning. I especially appreciate how she contributed to my personal development with her continuous feedbacks throughout the process even though this is not what is expected from a recruiter. For Thea, her job is not finished once the contract is signed. She keeps checking if I am doing good in my new job which makes it clear that she feels responsible for whole journey of the candidate and the employee.
  It was a real pleasure for me to collaborate with a proffesional like Thea who conducts her job with such a passion and dedication!
 • RoyRoy

  Thea luistert goed naar de behoefte van de klant en vraagt naast inhoud ook goed door op de potentiële match met de organisatie. Hierdoor kwamen binnen een week enkele sterke kandidaten naar voren die kwa profiel allen binnen onze organisatie hadden kunnen werken.

  De combinatie van competentie en persoonlijkheid gaven al snel de doorslag, waardoor het continu schuiven van Cv's overbodig bleek. Dit zegt veel over het strakke voorwerk dat Thea verricht en over de snelheid waarmee Thea zéér geschikte kandidaten weet aan te dragen.

  Thea haar ervaring en persoonlijke aanpak laten duidelijk hun waarde zien!

 • LeonieLeonie

  Thea, je bent een echte volhouder die door goed te luisteren naar mij als kandidaat een echte passende functie heeft gevonden. Al jaren hebben we contact via LinkedIn en zo af en toe kwam je met een functie die in mijn ogen net niet paste. Totdat die ene functie kwam, waarvan jij heilig overtuigd was dat dit DE match was! Zelf was ik nog niet 100% overtuigd, totdat ik het gesprek met het bedrijf gevoerd heb en duidelijk werd dat dit inderdaad een hele goede match is. Ondertussen werk ik elke dag met veel plezier bij deze nieuwe organisatie en hoop dat nog jaren te doen. Mocht ik weer op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging, ben je de eerste die ik bel!

 • JorisJoris

  Thea is oprecht betrokken bij de kandidaat. Toen Thea met mij het gesprek aanging wist ze op de juiste manier door te vragen en zo een goed profiel van mij te schetsen. Hierdoor kon ze goed inzien dat het bedrijf en ik bij elkaar zouden passen. Door haar persoonlijke steun voor en tijdens de sollicitaties kon ik me goed voorbereiden. Dankzij Thea werk ik nu met veel plezier in mijn nieuwe functie!

 • SaskiaSaskia

  Afgelopen jaar hebben wij voor het eerst samengewerkt met Thea en Toff Recruitment. Het was heel prettig samenwerken met Thea. Thea vraagt goed door en ze wist hierdoor heel goed wat wij nodig hadden en stelde binnen hele korte tijd een aantal geschikte kandidaten voor. We hebben binnen korte tijd onze vacature succesvol kunnen invullen. Thea nogmaals bedankt!

 • FrankFrank

  "Wat opvalt is dat Thea iemand is die heel persoonlijk te werk gaat. Daarnaast is ze in staat om op een prettige manier (kritische) vragen te stellen, heel goed te luisteren en door te vragen! Gevolg is dat ze me echt goed heeft leren kennen. De functie waarover ze me belde kwam én op het juiste moment én was precies hetgeen ik graag zou willen! En alleen omdat we er beiden voor de volle 100% achter stonden heeft ze me voorgesteld. Inmiddels werk ik met super veel plezier in deze nieuwe baan bij deze nieuwe werkgever. Werk jij net als ik enkele jaren in de buitendienst van farma en overweeg je een volgende stap, ga dan zeker eens met Thea praten!"

   

 • MaartenMaarten

  "Ik kende Thea al wat langer, we hadden eens eerder met elkaar gesproken en hadden af en toe contact. Het voordeel van Thea is dat ze je echt wilt leren kennen! Ze kwam op het juiste moment met een superleuke functie waar ze me alles over kon vertellen. Ze zoekt echt de verdieping en is heel persoonlijk in haar aanpak. Dit spreekt mij erg aan. Ze gaat daarbij echt voor kwaliteit. Bovendien weet ze goed te balanceren tussen kandidaat en opdrachtgever. Gedurende het  hele procedure heeft ze me goed geholpen. Dit heeft er toe geleid dat ik nu helemaal op mijn plek zit! Ik kan Toff Recruitment iedereen van harte aanraden, ook als je nog niet direct op zoek bent!"

 • KoenKoen

  "Afgelopen jaar hebben we voor het eerst met Thea samengewerkt en ze heeft mij positief verrast door haar persoonlijke, betrokken en resultaatgerichte aanpak. Op zeer korte termijn had zij 4 sterke kandidaten voor een salesfunctie en konden we een vacature binnen no-time invullen. Thea verdiept zich sterk in het functieprofiel en de organisatiecultuur en -ambitie en is m.i. daarom zo succesvol in het matchen van de juiste mensen. Complimenten en nogmaals hartelijk bedankt Thea!"

 • TobiasTobias

  "Vanaf het eerste moment heb ik het contact met Thea ervaren als heel prettig en professioneel. De gesprekken met Thea waren open en ook persoonlijk, waardoor ik mij snel op mijn gemak voelde bij haar. Hierdoor had Thea snel door hoe ik de volgende stap in mijn carrière voor me zag en dankzij haar grote netwerk binnen de pharma had ze snel een passende vacature gevonden. Haar ruime ervaring heeft mij ook geholpen in de voorbereiding van de sollicitatiegesprekken. Ik zou iedereen die verder wil binnen de pharma aanraden contact op te nemen met Thea!"

 • HildeHilde
  "Het contact met Thea was prettig, doelgericht en professioneel. Thea had snel door wat mijn wensen waren. Binnen enkele weken heeft ze mij door haar ruime ervaring in de farma, uitstekend voorbereid op mijn sollicitatiegesprek. Met dank aan Thea werk ik inmiddels een maand op een functie waar ik héél enthousiast over ben!"
 • EvelienEvelien

  "Een persoonlijke benadering zonder grenzen!, dat is het eerste waar ik aan denk bij Toff Recruitment. Thea is als geen ander oprecht geïnteresseerd en betrokken! Daarnaast vind ik het sterk dat ze de LIFO - kleurenanalyse gebruikt. De uitkomst hiervan gaf haarfijn aan wat mijn sterke punten zijn en ook mijn mogelijke valkuilen. Wat mij betreft heeft ze geen betere match kunnen maken!"

 • RaymondRaymond

  "Mijn ervaringen met Toff zijn uitstekend! Voorafgaand aan de werving & selectie procedure heb ik altijd een goed gesprek met Thea gehad. Ze luistert naar de verwachtingen van de opdrachtgever en denkt mee om het profiel van de kandidaat voor de vacature duidelijk te krijgen. Vervolgens zoekt ze actief naar een passende kandidaat. Ze heeft me veel werk uit handen genomen door haar netwerk te raadplegen, gesprekken met potentiële kandidaten te voeren en adequaat te rapporteren over haar bevindingen. De laatste 2 vacatures in mijn team zijn succesvol door Toff ingevuld."

 • TwanTwan

  "Wat mij opviel is dat Thea veel selectiewerk vooraf heeft gedaan. Ze heeft onze vraag écht begrepen. Bovendien is ze niet het type dat lukraak met cv's gaat schuiven. Dit heeft ons veel werk gescheeld! Ik zou haar dan ook zeker aanbevelen aan anderen. Juist door haar zorgvuldigheid, snelle manier van schakelen en pro-actief reageren, hoop ik dat meer mensen haar weten te vinden."

 • AngelaAngela

  "Mijn ervaring met Thea is erg positief. Thea is erg betrouwbaar en probeert een duidelijk beeld van de persoon in kwestie te krijgen zodat de juiste functie wordt verkregen voor de juiste kandidaat. Ook werd informatie van de functie in kwestie erg duidelijk omschreven en klopt dit met de werkzaamheden in de praktijk. Al met al een erg prettige en snelle samenwerking met een goede passende baan als gevolg."

 • FredFred

  “In mijn BMS tijd viel Thea al op door haar gedrevenheid en alerte houding gekoppeld aan een plezierige positieve houding. Dit vond ik terug in haar nieuwe rol als recruiter. Rapportage en stiptheid zijn bij TOFF van een continu hoog niveau. De kandidaat die uiteindelijk bij ons is begonnen werkt er naar volle tevredenheid van beide partijen. Ik zou TOFF en Thea zeker aanbevelen bij collega´s.”

 • LexLex

  “Thea Offringa as owner of Toff Recruitment performed an excellent job and she demonstrated a good understanding of the pharma-sales business. Through clear communication and alignment with us she proposed several suitable candidates who we did hire within the time limits we agreed with Thea.”

 • EricEric

  “Ik heb Toff Recruitment ervaren als een heel persoonlijk, professioneel en no-nonsense bureau. Thea verdiept zich oprecht in je als persoon, luistert heel goed en vraagt door. Ze komt alleen met vacatures die écht passend zijn. Ook na de plaatsing bleven we contact houden en kon ik altijd bij haar terecht. Bij Thea is geven en nemen in balans!”

 • BarendBarend

  “Thea is een goede recruiter om mee samen te werken. Ze is deskundig, heeft veel ervaring met mensen en een goed netwerk, ook in het noorden van het land. De verwachtingen en wensen zijn snel duidelijk en worden aangepast indien nodig. Ze weet daarbij de juiste mensen te vinden zonder een overkill aan CV’s.”

 • KarelKarel

  Zeer onverwachts kwam ik in aanraking met Thea.

  Het profiel wat ze zocht maakte ze direct duidelijk en we kwamen snel tot een persoonlijk gesprek door haar flexibiliteit en een gezond gevoel van urgentie.

  Het snel schakelen, gekoppeld aan een goede intake en afstemming van de behoefte bij de opdrachtgever heeft voor mij geleid tot een prachtige baan bij het grootste oncologie bedrijf van Nederland.

  Ik wens Thea met TOFF RECRUITMENT nog veel mooie “matches”.