Untitled design-3Ga je binnenkort solliciteren? Ben je er van overtuigd je goed te hebben voorbereid? Misschien denk je dat het zo’n vaart niet zal lopen maar realiseer je dat bij een eerste kennismaking al veel mis kan gaan. In dit artikel deel ik de 7 meest voorkomende valkuilen bij het solliciteren. Doe er je voordeel mee! Wie weet maken ze uiteindelijk voor jou nét het verschil tussen wel of niet worden aangenomen!

 

1. Té uitgebreid antwoorden of juist té kort

Je bent zó enthousiast dat je teveel wilt vertellen en jouw gesprekspartner afhaakt. Luister goed naar de vraag die wordt gesteld en probeer specifiek op die vraag antwoord te geven. Check daarna eventueel wel of de vraag zo voldoende is beantwoord. Mocht je een té kort antwoord hebben gegeven wordt dat op deze manier ook gelijk duidelijk

 

2. Geen antwoord geven op de vraag

Je geeft dus wel een antwoord, alleen is het geen antwoord op de vraag. Ook hier geldt: luister aandachtig naar de vraag! En wanneer je maar enigszins twijfelt of je de vraag wel goed hebt begrepen vraag dan wat er precies wordt bedoeld.

 

3. Praten over resultaten die je als team hebt behaald, niet jij als persoon

Onlangs nog hoorde ik dat alle kandidaten die door waren naar de tweede ronde daarna werden afgewezen omdat ze tijdens de presentatie die ze moesten gaan houden (over hun successen/datgene waar ze trots op zijn) enkel en alleen spraken over successen die ze als onderdeel van een groep hadden bereikt. Probeer echt zoveel mogelijk voorbeelden paraat te hebben van successen die jij als persóón hebt bereikt. En mocht je toch een groepssucces willen noemen, geef dan heel goed aan wat jouw rol was en jouw aandeel om dit resultaat te behalen.

 

4. Onvoldoende kunnen aangeven waarom jouw keuze juist op deze functie en op dit bedrijf valt 

Zorg dat je goed weet wat de functie inhoudt en wat jou aanspreekt aan het bedrijf. Ga hiervoor niet alleen naar de website maar kijk ook of je mensen kent die bij het bedrijf werken en neem contact met hen op. Google ook eens gewoon op de naam van het bedrijf, wie weet wat voor interessante informatie je dan nog tegenkomt.

 

5. Kwaad spreken over anderen of je oude werkgever

Het zal je niet verbazen dat met modder gooien naar je oude werkgever niet is aan te bevelen. Praat alleen over de dingen die positief waren en anders over datgene wat je er van hebt geleerd. En richt je daarnaast op de reden(en) waarom je juist bij deze nieuwe werkgever solliciteert.

 

6. Op de vraag ‘heb je nog vragen’ met ‘nee’ antwoorden

Zorg dat je thuis al vragen voorbereidt, schrijf die op en neem mee. Mochten ze gedurende het gesprek al zijn beantwoord, pak dan wel je vragen erbij en geef aan dat ze inmiddels zijn beantwoord. Door vragen te stellen laat je blijken dat je echt geïnteresseerd bent in het bedrijf, de mensen die er werken en de producten die ze hebben.

 

7. Niet passend gekleed gaan

Check hoe de mensen binnen dit bedrijf gekleed gaan. Jouw recruiter kan je daar vast meer over vertellen. Zorg dat je er verzorgd uitziet. Dit geldt ook voor je handen, kapsel en schoenen.

 

 

Heb jij nog aanvullingen? Heb je als Salesmanager ook wel eens een kandidaat gesproken waarbij je dacht: ‘hoe is dit mógelijk?’. Of heb je als kandidaat wel eens een enorme blunder begaan? Laat het hieronder weten, wellicht is een ander daar weer mee geholpen 😉