Je kunt er niet omheen, die vraag die je liever niet krijgt maar toch in elk sollicitatiegesprek gesteld gaat worden: `Wat zijn jouw zwakke punten?Geen leuke vraag. Maar het goede nieuws is dat je je er prima op kunt voorbereiden!
Met deze tips weet je zeker dat het goed komt.

1 Wees eerlijk.

Deze vraag is deels gesteld om te toetsen of je recht door zee bent. Laat jezelf zien, en dat je dan even een rood hoofd krijgt, dat maakt het alleen maar echter.

2 Voeg wat toe.

Namelijk hoe je omgaat met die zwakke punten, dát is pas interessant.

3: Durf af te wijken.

Iedereen is al perfectionistisch en geneigd tot workaholic. Verzin dus iets originelers.

 

Conclusie voor een goed verloop van je sollicitatiegesprek:

De sterke punten sluiten aan bij het opgestelde profiel en bieden jou dus weinig kans om je te onderscheiden, want ik ga ervan uit dat er na jou nog 3 minstens even sterke kandidaten komen.
Je zwakke punten zijn dus hét punt om jezelf te onderscheiden.
Als je dichtklapt in de hoop dat er snel weer een ‘leuke’ vraag komt, beneem je jezelf de kans om het gesprek te sturen in jouw richting. Ik zou het wel weten!

Wil je dit soort dingen eigenlijk wel eens oefenen? Of worstel je vreselijk met dit soort vragen omdat je eigenlijk steeds ontdekt dat je jezelf helemaal niet zo goed (meer) kent? Dan is het handig om te weten dat ik je in één middag kan helpen om je zelfbeeld compleet te maken. Kijk maar eens op mijn website onder diensten – ken jezelf.