Wat is de aanpak van Toff bij werving en selectie?

 1-3

Stap 1 – Inleven

Een optimale match begint met het schetsen van een goed beeld van zowel de functie als de organisatie die de opdracht geeft. Met alleen het functieprofiel krijgen we veel te veel algemene sollicitaties en dat is juist waar niemand op zit te wachten. Hoe meer jullie laten zien van de cultuur binnen het bedrijf, de carrièremogelijkheden en het team waar de kandidaat qua persoonlijkheid tussen moet passen, des te trefzekerder kan ik zoeken. Doordat vrijwel al mijn kandidaten vooraf een LIFO® persoonlijkheids-analyse doen, kunnen we ook écht wat met al die achterliggende informatie.


1-2

Stap 2 – Werven

Op basis van al die informatie over het profiel, ga ik kandidaten benaderen (*) en treed ik in overleg met jullie contactpersoon. Bij twijfel overleggen we eerst telefonisch. Alles om er voor te zorgen dat jullie echt alleen de allerbeste kandidaten gaan spreken. Over hen krijg je een uitgebreid profiel toegestuurd. Meestal hebben we dan al één of enkele data gereserveerd voor de gesprekken, en is duidelijk op welk moment in het proces we referenties gaan checken. Ik doe niet aan dagelijkse mails met alleen een CV en de opmerking: ‘Is dit misschien iets?’. Ik presenteer alleen de gegevens van kandidaten die volgens mij echt passen en die ook hebben aangegeven in de race te willen zitten.

(*) via eigen specifieke en uitgebreide netwerk, jobboards, social media en alle andere kanalen die dienst kunnen doen om de juiste kandidaat te vinden.


1-5

Stap 3 – Selectie

Werving en selectie klinkt alsof jullie alles uit handen wordt genomen. Maar die vlieger gaat niet helemaal op. Uiteindelijk beslis je als toekomstige leidinggevende toch zelf welke kandidaat het beste past binnen de organisatie en in deze functie. De voorselectie doet Toff, zodat de organisatie zich op het moment suprême kan bezighouden met kandidaten waarbij het er echt om gaat spannen. Zo voorkomen we last-minute afmeldingen of ellenlange gesprekssessies waarbij die ene kandidaat er uiteindelijk toch niet bij zit. Gerichte én kritische werving en selectie is uiteindelijk de snelste weg naar blijvend succes.

 

1

Stap 4 – Nazorg

Als het goed is, komen we tot de ideale match. Maar hiermee houdt het niet op. Ik houd contact met zowel leidinggevende als kandidaat om er zeker van te zijn dat de wederzijdse verwachtingen worden waargemaakt. Dat biedt ruimte om elkaar te leren kennen en werkt in de praktijk uiterst prettig.

 

1-4

Stap 5 – Garantie

Tot slot. Het binnenhalen van een recruiter met zoveel contacten in de farma kan best even bedreigend voelen. Dan is het goed om te weten dat ik niet de snelle matchmakers ben zoals vaak wordt geschetst bij headhunters of allround bureaus voor werving en selectie. Binnen de farma zou ik me al gauw onmogelijk maken. Ook ga ik niet actief mensen wegkapen bij mijn vaste opdrachtgevers. Kwestie van ethiek, maar ook een garantie naar de organisatie.

Genoeg info?

Tijd voor actie? Bel of mail als ik eens moet kijken naar jullie openstaande vacatures. Wie weet welke perfecte kandidaat ik nog voor je in petto heb!

Ben je werkzaam in de farma en wil je je vleugels misschien nog wel eens uitslaan? Kijk dan wat ik kandidaten te bieden heb.